ЗСУ відбили атаки ворога біля 3 населених пунктів та завдали 21 влучний удар – Генштаб ЗСУ

Українські танки

Повномасштабна війна росії проти України

У Генштабі повідомили, що ворог і далі зосереджує зусилля, щоб намагатися повністю окупувати Донеччину

На всіх напрямках фронту тривають бої з окупантами. Наші воїни мужньо захищають землю. Армійцям ЗСУ вдалось відбити атаки ворога на 3 населені пункти. Також був 21 влучний удар. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ на ранок 19 вересня.

У Генштабі повідомили, що ворог і далі зосереджує зусилля, щоб намагатися повністю окупувати Донецьку область. Організовує оборону та утримання захоплених територій, а також хоче зірвати активні дії Сил оборони на окремих напрямках. росіяни обстрілюють позиції наших військ вздовж лінії зіткнення, перегруповують свої підрозділи на окремих напрямках, вводять резерви та не припиняють вести повітряну розвідку.

Противник продовжує обстрілювати будинки мирних жителів та об’єкти цивільної інфраструктури. Це порушує норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

За минулу добу ворог завдав 3 ракетні та 22 авіаційні удари, було понад 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по об’єктах на території України. З початком цієї доби ворог провів ще три ракетних удари.

Як наслідок, постраждала інфраструктура понад 30 населених пунктів. Це, зокрема, Миколаїв, Запоріжжя, Соледар, Білогір’я, Новопіль, Першотравневе, Темирівка, Сухий Ставок, Миролюбівка, Петрівка, Березнегувате, Білогорівка, Спірне, Красногорівка, Степове та Ольгівське. Генштаб попередив, що залишається загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

У Генштабі зазначили, що на Волинському та Поліському напрямках ситуація без суттєвих змін.

На інших напрямках ворог стріляв з танків, мінометів та артилерії, а саме:

  • на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Гоптівка, Гур’їв Козачок, Кам’янка та Куп’янськ.
  • на Краматорському напрямку – Святогірськ, Райгородок, Серебрянка та Білогорівка;
  • на Бахмутському напрямку – Сіверськ, Роздолівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Нью-Йорк, Юр’ївка, Розівка та Зайцеве; 
  • на Авдіївському напрямку – Авдіївка, Опитне, Карлівка, Костянтинівка, Мар’їнка і Первомайське;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках – Вугледар, Велика Новосілка, Малі Щербаки, Мирне, Вільне Поле та Времівка;
  • на Південнобузькому напрямку ворог здійснював обстріли по всій лінії зіткнення. Вогневого впливу зазнали понад 18 населених пунктів. Серед них Біла Криниця, Миролюбівка, Високопілля та Андріївка.

У Генштабі повідомили, що за минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Миколаївка Друга, Весела Долина та Бахмут.

Також за добу авіація Сил оборони завдала 21 удар, є підтвердження, що уразили 16 районів зосередження живої сили противника та опорних пунктів і 5 позицій зенітних ракетних комплексів.

Ракетні війська і артилерія за минулу добу завдали вогневого впливу по понад 14 об’єктах противника. Зокрема, по 6 пунктах управління, 3 опорних пунктах і районах зосередження особового складу та військової техніки. Уразили об’єкти протиповітряної оборони, радіоелектронної боротьби та 3 склади боєприпасів.

У Генштабі зазначають і те, що в росіян бракує особового складу та матеріальних ресурсів. Тому російські окупанти продовжують вдаватись до нестандартних способів, щоб їх поповнити. Щоб посилити російські підрозділи, які воюють в Україні, з російського міста Тамбов направили 400 зеків. У краснодарському краї громадські організації “воїнів-афганців” отримали завдання зібрати з місцевих гроші і закупити теплі речі регіональному добровольчому батальйону. 

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Зауважимо, що “друга армія світу” виявилася таким самим фейком, як і всі новини з російського телевізора. Всього за місяць окупаційні війська втратили в Україні більше особового складу і техніки, ніж за 10 років війни в Афганістані. Втрати ворога перевищують також втрати росіян в обох чеченських війнах. Крім того, втрати росії в особовому складі, танках і літаках перевищують розміри деяких інших армій світу. Відомо, що ЗСУ знищили щонайменше 12 російських генералів на передовій.

Крім того, Генштаб ЗСУ оприлюднив втрати російських окупантів за 207 днів повномасштабної війни – понад 54 тисячі знищених окупантів.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.