“Бавовненятко” в Херсоні й Мелітополі: як ЗСУ мстили рашистам за терор на 207-й день великої війни (Відео)

Хроніка

Повномасштабна війна росії проти України

Окупанти в Херсоні влаштували масову перестрілку самі із собою

Ракетний та артилерійський терор. Протягом останньої доби рашисти знову накрили вогнем Харківщину. У селі Стрілеча Харківського району медики намагалися евакуювати пацієнтів психіатричної лікарні. Рашисти відкрили вогонь, загинули 4 медичних працівників, 2 пацієнтів поранені.

Донеччина знову у російському вогні. Під обстріл потрапила адмінбудівля Слов’янської ТЕС. Вугледар, Вільне Поле, Курахівка, Краматорськ, Миколаївка, Сіверська та Соледарська громади – далеко не всі населені пункти, куди прилетів так званий російський мир.

Миколаїв та область укотре перебували під російським вогнем. Пошкоджено міську лікарню, транспортний засіб, житлові будинки. Є поранені цивільні.

Вогонь загарбників у бік українських територій не минає безкарно. Збройні сили України протягом останньої доби підсмалили чимало окупантських пожитків та самих рашистів. Бази в Мелітополі, Херсоні, Донецьку, Богатирі. Склади у Новій Каховці, Бірюковому. А ще сили спротиву в Токмацькому районі підірвали залізничні колії в напрямку Мелітополь – Крим, а це значно порушує воєнну логістику рашистам.

“Силами спротиву та партизанами, які працюють в нашому районі, було зруйноване залізничне полотно поблизу Токмака. Це є стратегічне питання, тому що, саме через залізничну дорогу рашисти доставляють величезну кількість боєприпасів та військової техніки, яка потім і вбиває наших цивільних та військових. Тому це є вкрай важлива робота наших сил спротиву”, – розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Накрили точним вогнем ЗСУ і базу рашистів у Сватовому. Ті розташовувалися у приміщенні автовокзалу, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. Нині рашисти вже там не живуть. Як і 54480 окупантів, яких від 24 лютого знищили наші оборонці. А протягом минулої доби захисники України знищили кілька десятків рашистських танків і БМП, три артилерійські системи, 7 безпілотників, один гвинтокрил, 2 крилаті ракети, а також низку автомобільної й спецтехніки.

Водночас московитський ленд-ліз працює. Покинута техніка, склади з боєкомплектами – все нині служитиме силам оборони України. Чергові знахідки показали наші військовослужбовці на визволених територіях.

Окупанти в Херсоні влаштували масову перестрілку самі із собою. Гучно назвали це контрдиверсійними заходами. Намагалися звинуватити у вуличних обстрілах ЗСУ. Притягли на місце стрілялок і пропагандистів, які буцімто висвітлювали події. Водночас радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк повідомив: стрілянина в центрі Херсона — ще один прояв напруги, що наростає між ПВК, зеками, “кадирівцями”, військовими рф та ФСБ.

Водночас, поки рашисти чубляться, херсонський рух спротиву не припиняє ворохобити зрадників та окупантів на українському півдні. Активісти руху “Жовта Стрічка” продовжують маркувати будівлі московитів літерою “Ї” та поширювати листівки проти паспортизації.

А моменти, коли російську армію таки по-справжньому проганяють і визволяють міста – показали наші ЗСУ. Балаклія, Харківська область – це Україна.

Олена Рибінська, “5 канал”.

Читайте також: “Це найповніша база”: ідентифіковано 30 тис. росіян, винних у воєнних злочинах проти українців – “Слідство. Інфо”

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.