Новини з фронту: Генштаб попередив українців про загрозу

Росіяни продовжують зосереджувати зусилля на спробах повної окупації Донецької області, організації оборони та утриманні тимчасово захоплених територій. Окупант також зосередився на зриві активних дій Сил оборони на окремих напрямках.

Ворог обстрілює позиції українських військ уздовж усієї лінії зіткнення, проводить заходи щодо перегрупування своїх підрозділів на окремих напрямках, вводить резерви та не припиняє ведення повітряної розвідки, повідомили вранці 19 вересня у Генеральному штабі Збройних сил України.

“За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки противника на Донбасі в районах населених пунктів Миколаївка Друга, Весела Долина та Бахмут”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські бійці вдарили по позиціях окупантів на півдні: подробиці

Водночас залишається загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ворогу 21 удар: підтверджено ураження 16 районів зосередження живої сили противника та опорних пунктів, а також п’яти позицій зенітних ракетних комплексів.

Росіяни тримають оборону на Донбасі, але поступаються Збройним силам України на півдні. Водночас українські військові намагаються просунутися до кордонів Харківської та Луганської областей, свідчать свіжі мапи американського Інституту вивчення війни ISW. Напередодні противник обстріляв Приштинь на північному сході Ізюма, щоб обмежити ЗСУ у спробі встановити новий плацдарм через річку. Тривають бої за Лиман.