Єлизавета ІІ носила все життя перлове намисто: що відомо про улюблену прикрасу королеви

Королева Великої Британії Єлизавета ІІ мала одну з найкращих колекцій прикрас. Однак обирала вона переважно лаконічні та вишукані перли.

Монархиня дотримувалася правил у гардеробі. Зокрема, вдягала пальта та сукні, капелюшка з квітами, чорної сумки Launer, зручних туфель та ювелірних прикрас. Але головною прикрасою її життя і частиною незмінного королівського образу стало лаконічне намисто з перлів, яке Єлизавета ІІ носила все своє життя.

Перша прикраса з перлів з’явилася в Єлизавети ІІ ще тоді, коли вона була принцесою. Його подарував батько Георг VI, коли принцесі було ще три роки. На прикрасі тоді було лише шість перлин. Батько майбутньої королеви додавав ще дві на кожен її день народження.

Дід Єлизавети ІІ король Георг V подарував їй друге намисто з трьох ниток перлів. Придбав такий подарунок з нагоди його срібного ювілею 1935 року 25 років на престолі. Тоді було лише їй 9 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готувала команда з 20 людей. Кухар Єлизавети ІІ розкрив, що королева їла щодня

Також Єлизавети II має перлове намисто із двох ниток, подароване їй на 18-річчя. У ньому також була діамантова застібка. Саме в цьому намисті вона з’являлася в ранні роки життя, а також одягала на заручини з Філіпом Маунтбеттеном.

Найзнаменитіша прикраса з трьох ниток перлів була подарована Єлизаветі також її батьком. Король Георг VI помер, коли їй було 25 років. Але вона носила його подарунок усе життя. Подібних наборів британська монархиня мала два. Другий вона замовила, коли вже стала королевою: вона носила прикраси по черзі, щоб не зношувати оригінал.

Прикрасу з більшими перлинами Єлизавета ІІ одягла на весілля з Філіпом. Ці намиста, які зазвичай носяться разом як комплект, належали двом британським королевам Анні та Кароліні. Батьки подарували принцесі Єлизаветі ці дві прикраси 1947 року як один з її весільних подарунків.

Ще одна відома прикраса, яку королева одягала лише на світські заходи, це перлове намисто із шести ниток. Ця прикраса довша за попередні і є подарунком від еміра Катара.

Син королеви Великої Британії Карл ІІІ чекав на престол рекордні 70 років з моменту коронації матері Єлизавети ІІ у 1952 році. Тепер він перетворився у найстарішого правителя, отримавши трон у 73 роки.

Передавати королівські повноваження в руки ще принца Вельського Чарльза розпочали декілька років тому. Для Великої Британії смерть Єлизавети ІІ не мала стати шоком і кризою, тому престолонаступник повинен бути підготовленим.