“Пташка” з Азовсталі розповіла, про що жалкує: інтерв’ю з полону

Російські пропагандисти записали інтерв’ю із полоненою Катериною Поліщук із “Азовсталі”. Позивний дівчини Пташка. Саме вона в підземеллі співала пісні, аби підбадьорити бойових побратимів.

Окупанти називають Пташку снайперкою “Азову”. Полонена тримається гідно та навіть жартує. Говорить українською, пише Главком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Невідомо, де наші рідні і що з ними. Страшно, що можуть катувати” – родичі оборонців Азовсталі

“Я шкодую тільки про те, що матюкалася на одному з відео. Мені дуже-дуже соромно перед моєю мамою. А так, я думаю, що якби у мене був вибір, чи їхати в Маріуполь ще раз, я би поїхала”, каже Пташка.

Маріуполь опинився в російській блокаді з 1 березня. Упродовж майже трьох місяців українські захисники в надважких умовах тримали оборону Азовсталі, що піддавався постійним атакам з боку російських військ. Запаси їжі, води, медикаментів і боєприпасів у бійців закінчувалися. Кількість важкопоранених і загиблих постійно зростала.

20 травня командир полку “Азов” підполковник Денис Прокопенко заявив, що вище військове керівництво України віддало наказ про збереження життя і здоров’я військовослужбовців гарнізону та припинення оборони Маріуполя. Де саме утримують українських воїнів і в яких умовах, зараз невідомо.