У Мюнхені після двох років “ковідної” перерви відкрили Октоберфест

У німецькому Мюнхені розпочався фестиваль пива Октоберфест.

Захід можна знову відвідати вперше після дворічної перерви через пандемію Covid-19. Про це повідомляє AFP.

Першу бочку пива на відкритті розкоркував міський голова Дідьє Рейтер. Опісля він передав келих пива прем’єру Баварії Маркусу Зедеру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотовиставка Сема Ярі, колекція “Ні війні”, 15 вересня 2022 року в галереї Ніколя Фламеля в Парижі

Фестиваль триватиме до 3 жовтня, згідно з даними ЗМІ. Вимогу носіння масок та інші коронавірусні правила скасували.

Перед початком Октоберфесту представники федерації пивоварів Німеччини скаржилися уряду на економічні проблеми через побічні наслідки війни Росії проти України. Зокрема, говорили про високі ціни на енергоносії та порушення традиційних ланцюжків постачання. За їхніми словами, без підтримки сотні підприємств сфери змушені будуть закритися.

Фестиваль пива вже існує 200 років і вважається найвідвідуванішим заходом світу.

За 200-річну історію його скасовували 26 разів через Світові війни та двічі через спалах холери. На останньому “доковідному” фестивалі у 2019 році було 6,3 млн гостей, які випили понад 7,3 млн л пива.

12 жовтня 1810 року баварський принц Луї, згодом король Баварії Людовик I, одружився на принцесі Терезі фон Заксен-Хільдбургхаузен. Баварська королівська сім’я запросила жителів Мюнхена взяти участь в урочистостях, що проводили на полях перед міськими воротами. Надалі, поля назвали “Поля Терези” – на честь принцеси. Рішення повторити торжества в наступному році поклали початок традиції щорічного свята пива Октоберфест, який тепер починається в кінці вересня і триває до першої неділі жовтня. Щорічно на святі вживають близько 4 млн літрів пива.