У Тайвані стався потужний землетрус – наслідки показали на фото

У Тайвані в неділю, 18 вересня, стався потужний землетрус.

Магнітуда підземних поштовхів складала 7,2 бала за шкалою Ріхтера, повідомляє Центральне бюро погоди Тайваню.

Епіцентр землетрусу був за 42,7 км на північ від мерії округу Тайтунг. Вогнище залягало на глибині 7 кілометрів.

Поштовхи відчули також у Японії, Китаї та Філіппінах. Користувачі соцмереж публікують фото та відео наслідків стихійного лиха.

Видання NTUSA пише, що після землетрусу на Тайвані було оголошено попередження про цунамі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 200-метровий хмарочос у Китаї згорів ущент за 20 хв. відео

“Через сильні поштовхи вагони поїзда зійшли з рейок і обвалилася будівля, коли рятувальники намагалися звільнити тих, хто потрапив у пастку”, йдеться у повідомленні.

Тайванські ЗМІ повідомили, що малоповерхова будівля, в якій був магазин, обвалилася, рятувальники почали визволяти тих, хто був всередині.

За даними адміністрації залізниць Тайваню, три вагони зійшли з рейок на станції у східному Тайвані після того, як частина платформи обвалилася.

Небезпечні хвилі цунамі можливі в радіусі 300 км від епіцентру вздовж узбережжя Тайваню. Метеорологічне агентство Японії також попередило про хвилі цунамі в один метр для частини префектури Окінава.

5 вересня в Китаї стався потужний землетрус. Відомо про щонайменше 65 загиблих. Землетрус 5 вересня став найсильнішим у китайській провінції Сичуань з 2017 року.

7 вересня на заході Україні зафіксували невеликий землетрус. Магнітуда землетрусу становила 2,2 бала за шкалою Ріхтера, повідомляв Головний центр спеціального контролю.