Кремлівські пропагандисти вигадали чергові брехні про Україну

Кремль продовжує створювати фейки про війну в Україні.

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 18 вересня.

Міноборони Росії повідомило, що “київський режим поновив провокації для створення загрози техногенної катастрофи на Запорізькій АЕС. За добу зафіксовані артобстріли об’єктів, розташованих у безпосередній близькості від атомної станції”. Це фейк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник РФ в ООН розродився новою брехнею про війну в Україні

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив: “США штовхають Європу у воєнне протистояння з Росією на території Росії. Мета ослаблення Росії та знищення Білорусі. З моменту завершення холодної війни людство вперше стоїть на порозі ядерного конфлікту”. Це дезінформація.

ЗМІ РФ повідомляють: “Київ публічно розкопує поховання своїх солдатів в Ізюмі, очікуючи на приїзд моніторингової місії з прав людини. Легко було здогадатися, що повернення Харківщини під свій прапор Україна використовує для пропаганди. Сьогодні в Ізюмі спостерігається “вистава”, що нагадує березневі ритуальні “розслідування” та фотосесії під Києвом”. Це дезінформація.

Посол Російської Федерації у Сполучених Штатах Америки Анатолій Антонов поширює чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у п’ятницю вранці пресслужба ЦПД.

“Санкції США проти РФ суперечать націнтересам Америки й шкодять відновленню глобальної економіки”, заявив він.

Водночас Антонов підкреслив, що політика економічного тиску на Москву показала свою неефективність: “Ізолювати Росію не вдалося, так само як і домогтися припинення “спецоперації із захисту Донбасу”.