Контрнаступ ЗСУ на Луганщині: британська розвідка спрогнозувала, чи вистоїть армія РФ

Поки що неясно, чи має Росія достатні сили для оборони у разі масштабного контрнаступу Збройних сил України в Луганській області.

Водночас Україна продовжує наступальні операції на північному сході країни. Про це повідомило міноборони Великої Британії у Twitter 17 вересня з посиланням на свої розвіддані.

Там зазначають, що з наступом українських сил на північному сході російські війська встановили оборонний рубіж між річкою Оскіл і містом Сватове на Луганщині.

“Росія, ймовірно, вважає збереження контролю над цією зоною важливим, оскільки через неї проходить один із небагатьох основних маршрутів постачання, які РФ усе ще контролює з Бєлгородської області”, йдеться в огляді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої на Луганщині: окупанти стягують техніку та війська на Сватівщину

Згадана лінія оборони проходить уздовж кордону Луганської області, яку Росія прагне “звільнити” як одну зі своїх безпосередніх військових цілей.

“Будь-яка істотна втрата території в Луганську однозначно підірве стратегію Росії”, наголошують британці.

За даними союзників, Росія, швидше за все, спробує вести наполегливу оборону в цьому районі.

“Але незрозуміло, чи російські передові сили мають достатні резерви чи достатній моральний дух, щоб протистояти ще одному узгодженому українському наступу”, зауважили в повідомленні.

Ізюмський напрямок стане ключовим етапом для деокупації Луганщини, повідомляв голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Ватажок так званої ЛНР Леонід Пасічник визнав, що ЗСУ підійшли до кордонів Луганської області. Водночас стверджує, що немає підстав для паніки.

Російські окупанти нещодавно чомусь повернулися до Кремінної на Луганщині й позривали там українські прапори, вивішені партизанами. Росіяни намагаються створити видимість своєї масової присутності, сказав Гайдай.