В Україні зміниться механізм виплат пільг та субсидій: як здійснюватимуть виплати

В Україні з 1 жовтня 2022 року змінюється механізм виплати пільг та субсидій населенню. Тепер здійснювати ці виплати населенню буде Пенсійний фонд України.

Відповідну постанову – “Про надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу Пенсійним фондом України” – 16 вересня прийняв Кабінет Міністрів України, повідомляє пресслужба ПФУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Споживачі газу отримають більшу субсидію, ніж раніше Вітренко

У постанові вказується, що з 1 жовтня 2022 року Пенсійний фонд бере на себе виплату субсидій і пільг, які призначаються українцям органами соціального захисту. А з 1 грудня 2022 року ПФУ також бере на себе функцію призначення субсидій та пільг.

При цьому в питанні отримання виплат для звичайних українців нічого не зміниться – вони як і раніше будуть отримувати гроші на особистий банківський рахунок або за допомогою пошти.

У Мінсоцполітики кажуть, що цього року коштів на субсидії вистачить усім – у 2022 році в бюджеті на надання пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг передбачено близько 37,9 млн грн.

При цьому на субсидію, обіцяють в уряді, не вплинуть ті гроші, які отримують учасники Державної програми допомоги переселенцям “Прихисток”, як компенсацію за комунальні послуги, що використовуються переселенцями.