Науковці пояснили, чому в дорослому віці час летить швидше

Дослідники встановили, що в міру старіння швидкість, з якою людський мозок отримує та обробляє зображення, поступово знижується. Це призводить до тимчасової невідповідності у спогадах.

Тобто уповільнення швидкості візуалізації мозку призводить до прискорення сприйняття часу, пише Studyfinds.

“Люди часто дивуються, як багато інформації вони пам’ятають у юності. Однак річ зовсім не в тому, що в минулому їхній досвід був важливішим, просто оброблення даних відбувалося набагато швидше”, розповів вчений Адріан Бежан з Дюкського університету у США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Який дурень вигадав зміну часу” – що думають українці про переведення годинника

У міру дорослішання людини в мозку також дорослішають нерви та нейрони. Вони збільшуються у розмірах та ускладнюються Отже, нові нейронні сигнали, тобто спогади, мають пройти довший шлях, ніж у молодості.

Наші нерви також погіршуються із віком, уповільнюючи потік електричних сигналів у нашій свідомості. Ці зміни означають, що для отримання та оброблення нових ментальних образів і спогадів потрібно більше часу, додали дослідники.

Через війну психологічної підтримки потребуватимуть близько 15 млн українців. Близько 3-4 млн людей потрібно буде призначати медикаментозне лікування, прогнозують у Міністерстві охорони здоров’я.

Людська психіка сприймає війну як катастрофу для життя, включно з усіма сферами. Стосунки в парі – одна з них. Психологиня дала поради жінкам, як зберегти стосунки під час війни.