Розбитий і спалений, але український: нові фото й відео зі звільненого Ізюму

Із перших днів повномасштабної війни росіяни почали обстрілювати Ізюм з авіації та артилерії. Загарбники знищували житлові будинки та інфраструктуру міста.

Ворог повністю зайняв Ізюм на початку квітня. Місцеві жителі опинилися у надважкому становищі й змушені були жити без електрики, води та газу.

Після понад 5 місяців окупації, Збройні сили України звільнили місто 10 вересня. Gazeta.ua пропонує переглянути фотогалерею, аби зрозуміти в якому стані зараз знаходиться Ізюм, де до війни мешкало понад 40 тис. людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Ізюму вирушить команда з ООН CNN

На відео можна побачити одну зі знищених будівель Ізюму. Загалом росіяни розбомбили або пошкодили біля 80% забудови міста.

Із 15 вересня в Ізюмі почалися слідчі дії на місці масового захоронення українців, які померли під час окупації. Тіла з могил ексгумують слідчі поліції, разом з представниками прокуратури, військовими.

Відомо про щонайменше 500 тіл. Це переважно місцеві мешканців, які загинули унаслідок ракетних і артилерійських обстрілів. Деякі мають ознаки насильницької смерті.