Зеленський звернувся до світу з терміновим закликом

Російську Федерацію потрібно визнати державою-спонсором тероризму.

Сьогодні світ має побачити, що залишила після себе російська армія. Понад 400 вбитих людей у лісі біля Ізюму на Харківщині. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

“Сьогодні я звертаюся до всіх. Америки і Європи, політиків і суспільств. До ООН й усіх міжнародних організацій. До лідерів держав і кожної звичайної людини, яка цінує життя. Сьогодні немає тільки одного визнання Росії державою-спонсором тероризму”, сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Він публічно зізнався у злочині” Кулеба закликав світ створити спецтрибунал для Путіна

Росія вже стала найбільшим джерелом тероризму у світі. Жодна інша терористична сила не залишає по собі стільки смертей. Це треба закріпити юридично. Світ має діяти, заявив президент.

“Якщо такого визнання Росії державою-спонсорм тероризму не буде, це буде зрадою всіх, кого вбили російські сили, закатували й поховали у численних братських могилах на всій території, на яку зайшли російські солдати”, сказав Зеленський.

На місці масового поховання у звільненому Ізюмі виявили понад 450 тіл людей, убитих російськими окупантами. 450 тіл цивільних людей зі слідами насильницької смерті й катувань.

Російські війська захопили Ізюм 1 квітня. 10 вересня українські захисники увійшли в місто.

Окупанти катували людей у підвалі. На звільнених територіях фіксують масові злочини росіян, факти порушення міжнародного гуманітарного права й правил ведення війни, повідомив Генштаб ЗСУ.