Російський удар по водосховищу: міністр екології назвав наслідки

Руйнування гідротехнічної захисної споруди Карачунівського водосховища, що біля Кривоного Рогу, може призвести до техногенної катастрофи з тяжкими наслідками для довкілля і людей.

Російський ракетний удар у захисні споруди водосховища призвів до екологічних наслідків. Про це заявив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець в ефірі телемарафону.

“У річку потрапила велика кількість сміття, стічні води з вигрібних ям місцевих домогосподарств. Це техногенна катастрофа, яка має тяжкі наслідки для довкілля і людини. Чи це є екоцид, будуть вирішувати органи досудового розслідування”, сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відреагував на обстріли Кривого Рогу

Пошкодження таких великих об’єктів, як у Кривому Розі, завжди має ризик неконтрольованого потрапляння у навколишнє середовище небезпечних речовин, сказав міністр.

“Тільки від горіння нафтопродуктів українському довкіллю завдано збитку більше ніж на 46 мільйонів гривень. Внаслідок цього горіння в повітря вивільнилося більше 499 тисяч тонн забруднюючих речовин, що фактично в два рази більше, ніж викидав протягом довоєнного року великий металургійний комбінат”, пояснив Стрілець.