Гайдай розповів про втрати окупантів у Лисичанську й Перевальську: “ЗСУ влучили в казарму, трупи вивозили вантажівками”

російські військові

Контрнаступ ЗСУ: українські військові дають по зубах окупантам

Через велику кількість поранених у Новоайдарі під військові шпиталі терміново перепрофільовують цивільні медичні заклади, зокрема й дитячу лікарню

У результаті високоточних ударів у районі Перевальська трупи російських солдатів вивозили у переповнених вантажівках. Про це в Telegram повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“На окупаційному телебаченні в Луганську не кажуть про масові втрати окупантів після вогневого ураження, завданого Силами оборони по місцях зосередження російських військ. Так, у результаті ефективних високоточних ударів в районі Перевальська трупи російських солдатів вивозили у переповнених вантажівках. Зафіксоване влучання й у казарму в Лисичанську”, – наголосив Гайдай.

Очільник ОВА додав, що загарбники нічого не повідомляють жителям так званої “республіки” про значні втрати росіян на Слобожанському напрямку. Так, за його даними, 202-й та 204-й стрілецькі полки 2 армійського корпусу окупаційних військ, що брали участь у бойових діях, спішно виведені та підлягають розформуванню.

А через велику кількість поранених у Новоайдарі під військові шпиталі терміново перепрофільовують цивільні медичні заклади, зокрема й дитячу лікарню.

Гайдай додає: “Втім, мешканці міст Луганщини щодня бачать полювання на чоловіків. Із останніх хитрощів окупантів – використання цивільних мікроавтобусів із надписом “Продам”, які не викликають почуття небезпеки, допоки звідти не виходять за тобою військові”.

Раніше чільник ОВА розповідав, що російські загарбники на Луганщині останні місяці “полюють” за чоловіками, внаслідок чого на вулицях міст уже не можна побачити нікого, крім жінок і пенсіонерів дуже поважного віку. В результаті вони вимушені заміняти жінками робочі місця, які давно вже вважаються суто чоловічими, наприклад, на шахтах.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Зауважимо, що “друга армія світу” виявилася таким самим фейком, як і всі новини з російського телевізора. Всього за місяць окупаційні війська втратили в Україні більше особового складу і техніки, ніж за 10 років війни в Афганістані. Втрати ворога перевищують також втрати росіян в обох чеченських війнах. Крім того, втрати росії в особовому складі, танках і літаках перевищують розміри деяких інших армій світу. Відомо, що ЗСУ знищили щонайменше 12 російських генералів на передовій.

Крім того, Генштаб ЗСУ оприлюднив втрати російських окупантів за 204 дні повномасштабної війни – понад 54 тисячі знищених окупантів.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.