“Ви наділяєте їх ореолом впливу”: фахівець прокоментувала появу екснардепів опзж в етері “Ради”

Що відбувається з "Радою"

Потрібно чітко для себе визначити, в яких випадках зрадники або терористи допустимі в вашому ефірі, наголосила Романюк

Редакція телеканалу “Рада” хибно тлумачить поняття балансу, або ж матеріали телеканалу мають ознаки замовлення. Про це сказала виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк  в коментарі “Детектору медіа”, коментуючи появу колишніх партійців “ОПЗЖ” в ефірі “Єдиних новин”.

За її словами, саме завдяки “Раді” діячі від “ОПЗЖ” створюють ілюзію впливу, якої вони не мають.

“Надаючи майданчик для суджень тим, хто прикликав сюди росію, ви не дотримуєтесь балансу – ви наділяєте їх ореолом впливу, якого вони не мають в реальності. Це питання потрібно розв’язувати на рівні редполітик, і чітко для себе визначити, в яких випадках зрадники або терористи допустимі в вашому ефірі (щодо цього є певні виключення). Якщо ж це матеріали з ознаками замовлення, і їхня поява зумовлена складною фінансовою ситуацією на каналі, то цим має зайнятися Нацрада”, – сказала виконавча директорка ІМІ.

14 вересня в ефірі “Ради” був колишній депутат “ОПЗЖ”, Валерій Гнатенко. До речі, три тижні том він коментував  журналістами “Ради” питання щодо проєкту держбюджету. У відповідь на запитання ДМ  директор каналу Вадим Перенчук знову нагадав, що  Гнатенко є “чинним народним депутатом” і “має таке ж право, як інші народні депутати”.

Один із головних спікерів “ОПЗЖ” на каналах із групи Віктора Медведчука Анатолій Бурміч з’явився в ефірі “Ради” 12 вересня з коментарями щодо сфери енергетики.  Він відомий такими заявами в ефірі, як виправдання вимог росії до НАТО, оголошення частини українців “нащадками нацистів” тощо. Уже після початку повномасштабної війни Бурміч стверджував, що не розуміє “чего и какой ценой, и зачем” захищати Україну.

До цього у студії каналу “Рада” вже була колишня представниця “ОПЗЖ” Тетяна Плачкова, яка у 2020 році їздила з Медведчуком до москви. 

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Зауважимо, що “друга армія світу” виявилася таким самим фейком, як і всі новини з російського телевізора. Всього за місяць окупаційні війська втратили в Україні більше особового складу і техніки, ніж за 10 років війни в Афганістані. Втрати ворога перевищують також втрати росіян в обох чеченських війнах. Крім того, втрати росії в особовому складі, танках і літаках перевищують розміри деяких інших армій світу. Відомо, що ЗСУ знищили щонайменше 12 російських генералів на передовій.

Крім того, Генштаб ЗСУ оприлюднив втрати російських окупантів за 204 дні повномасштабної війни – понад 54 тисячі знищених окупантів.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.