Підкріплення москалів заходить на околиці Пісків пішки, важку техніку нищать ЗСУ – подробиці (Відео)

ЗСУ

Повномасштабна війна росії проти України

Через велику кількість ворожих цілей околиці Пісків стали свого роду полігоном для тренувань

Українська арта починає і насипає. російська у відповідь лише огризається. Час від часу. Ситуація під окупованим Донецьком – в околицях Пісків – за останні тижні серйозно змінилася. Так, сюди заходить підкріплення росіян – у живій силі – але не на техніці. Пішки. Спонсор цього – збройні сили України та добровольці, які методично та точно працюють по ворожій броні.

“Артилерія – вони стали краще стріляли, більше, багатіше і від того, що ми злі, ще більше злі, то просто їх хочеться вбивати. У нас зараз, дай Боже, є чим стріляти”, – розповідає аеророзвідниця підрозділу ЗСУ Яна.

“Аеророзвідка доповідає, де рухається важка ворожа техніка, ми наводимося на ціль і чекаємо. І Ганяємо. Були випадки, коли виїжджав ворожий танк, не встигав зробити постріл, ми стріляли туди, він розвертався і тікав”, – каже боєць окремого спеціального добровольчого підрозділу Santa “Грек”.

“Контрбатарейна боротьба працює, дрони працюють, вони десь щось бабахнуть, наші одразу відповідь дають. Сьогодні працював якийсь крупний ствол і перестав працювати, як почала працювати наша артилерія”, – зауважує військовослужбовець ЗСУ “Ярий”.

Цього дня – відносно тихо, констатують бійці. А це може означати, що росіяни накопичують сили. І готуються до можливого удару чи прориву на цьому напрямку. Хоча всі терміни “взяття” донецької області окупанти вже прострочили.

Взяти донецьку область до 15–го вересня. Таке завдання російській армії поставив її верховний головнокомандувач. Околиці пісків. За більш ніж 2,5 місяці штурму цього населеного пункту російська армія просунулась не більш ніж на кілька кілометрів

Через велику кількість ворожих цілей околиці Пісків стали свого роду полігоном для тренувань. Нині армійці тренують один із мінометних розрахунків, який згодом поїде працювати на інший напрямок. Сьогодні ці бійці працюють по живій силі, яку виявили аеророзвідники

“Я думаю, розрахунок, коли закінчимо тренувати, вони поїдуть і дадуть на іншому напрямку мемелів противнику, ми отримаємо нове ефективне озброєння і будемо працювати. Наше ЗСУ сильніше, ніж рашка”, – наголошує боєць ЗСУ.

Сильніше і точніше, каже “Ярий”. Розкидатися снарядами, як росіяни українські захисники не можуть. Відтак кожен удар – вивірений та точний. Аеророзвідка – гарантує.

“Хлопці працювали 120–ю по промці біля республіки, вони спочатку бігали, ходять такі поважно, наче це їх земля. А ми туди насипали – перед окопами, перед підвалами, вже вони не ходять не курять поважно, а вже вийшли, перебігли”, – зазначає аеророзвідник окремого спеціального добровольчого підрозділу Santa “Динаміт”.

“Ми не стріляємо аби як, аби щось побити чи розбити. Ми по цілях. Ми бачимо ціль, ми її вражаємо”, – переконує аеророзвідниця.

“Артилерія знищується, ви ж бачите – поменшало. Вистріли є, звісно, але у них перевага, вони до цього готувались. У них багато артилерії, але ми її знищуємо. Її менше, набагато менше”, – запевняє аеророзвідник ЗСУ “Рибак”.

Її менше, але росіяни все одно закидають населені пункти, що за Пісками, усім, що мають. Повільно перетворюючи села на руїни. Об’єкти, які демілітаризують окупанти, – переважно житлові будинки та соцсфера.

Ще три тижні тому цей будинок культури селища первомайське був практикно не зачеплений. Це була концертна зала. Була сцена, стільці. Ось власне у що цю залу перетворили росіяни. Саме тому, кажуть захисники, вони хочуть не просто відбивати атаки росіян та знищувати їхню техніку і живу силу. А йти вперед. Як їхні на харківському напрямку. І такого наказу, вірять, вони дочекаються.

З Донецької області, Ольга Калиновська, Сергій Клименко, Сергій Малін, “5 канал”.