У британській розвідці розповіли, навіщо Росія вербує “десантників” по тюрмах

Російська приватна військова компанія “Вагнер” ще з липня вербує засуджених для війни в Україні.

Ув’язненим обіцяють пом’якшення покарання, а також грошове заохочення, повідомляє у Twitter міноборони Великої Британії.

Нині цей процес в Росії пожвавили. Про це, зокрема, свідчить нещодавно опубліковане відео, на якому видно, як власник ПВК Євген Пригожин вербує в’язнів. При цьому він наголошує, що шукає лише “бійців для десантно-штурмових підрозділів”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вдвічі посилила приховану мобілізацію ISW

“Окремо російські військові академії скорочують курси навчання та зміщують терміни випуску курсантів. Це майже напевно свідчить, що вони можуть бути задіяні на війні в Україні. Проблема російської робочої сили стає дедалі гострішою”, йдеться у повідомленні.

Прискорення підготовки курсантів-офіцерів і вербування Пригожиним в’язнів свідчить про два найбільш критичних недоліків під час кризи комплектування армії. Це, ймовірно, бойова піхота та молодші командири.

Наближений до президента Росії Володимира Путіна олігарх і засновник приватної військової компанії “Вагнер” Євген Пригожин стає обличчям війни Росії проти України. Пригожин запроваджує “сталінський” метод вербування, який дозволяє Кремлю уникнути наказу про загальну мобілізацію. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Євген Пригожин побував у двох виправних колоніях Ростовської області. Там він завербував на війну близько тисячі в’язнів.

У тимчасово окупованому Криму російські загарбники почали “сортувати” випускників академії військово-морських сил імені Нахімова, що в Севастополі.