Генштаб повідомив про успіхи ЗСУ біля п’яти населених пунктів Донбасу

Російські війська намагаються зірвати активні дії українських захисників на окремих напрямках.

Загарбники хочуть за будь-яку ціну утримати захоплені території та повністю окупувати Донецьку область, повідомляє вранці 16 вересня Генеральний штаб Збройних сил України.

Ворог обстрілює українські позиції вздовж лінії зіткнення. Подекуди намагається перегруповувати війська, веде повітряну розвідку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трупи солдатів РФ вивозили у переповнених вантажівках Генштаб про ситуацію на півдні

“Противник завдає ударів по житлових кварталах та об’єктах цивільної інфраструктури, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Від авіаційних і ракетних ударів та задіяння ворогом РСЗВ за минулу добу постраждала інфраструктура понад 30 населених пунктів”, йдеться у повідомленні.

Зокрема, на Слов’янському напрямку росіяни обстрілювали Дворічну та Гороховатку. На Краматорському Пришиб, Тетянівку, Криву Луку, Озерне, Пискунівку, Райгородок, Стародубівку, Білогорівку, Сіверськ, Роздолівку та Спірне

На Бахмутському напрямку під російськими обстрілами були Нью-Йорк, Лиман, Миколаївка Друга, Зайцеве, Одрадівка, Соледар, Бахмут, Бахмутське, Яковлівка та Веселе. На Авдіївському Мар’їнка, Красногорівка, Первомайське, Авдіївка та Водяне.

Водночас Сили оборони України успішно відбили атаки РФ в районах населених пунктів Зайцеве, Бахмут, Весела Долина, Авдіївка та Новомихайлівка.

Минулої доби, 15 вересня, росіяни завдали 11 ракетних, 15 авіаційних ударів та здійснили 96 обстрілів із систем реактивної артилерії по низці об’єктів на території України.

Російські загарбники готують на тимчасово окупованих територіях воєнний злочин “під чужим прапором”. Жителям таких територій необхідно утриматися від відвідування громадських місць із 17 по 20 вересня. Про це повідомила пресслужба Оперативного командування “Південь”.