Залужний і Єрмак обговорили з представниками США подальшу деокупацію України

Валерій Залужний і Андрій Єрмак

Контрнаступ ЗСУ: українські військові дають по зубах окупантам

Завдяки контрнаступу ЗСУ на Харківщини звільнено майже 400 міст і сіл

Керівник ОП Андрій Єрмак і головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний провели телефонну розмову з радником президента США з питань нацбезпеки Джейкобом Салліваном і головою Об’єднаного комітету начальників штабів генералом Марком Міллі. Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Співрозмовники обговорили деокупацію захоплених росіянами територій України.

Джейкоб Салліван і Марк Міллі привітали Україну з успішним контрнаступом у Харківській області, завдки якому було звільнено майже 400 міст і сіл.

Сторони обговорили забезпечення та потреби ЗСУ для продовження деокупації українських територій, йдеться в повідомленні.

Андрій Єрмак наголосив на російських ракетно-терористичних ударах по цивільній інфраструктурі України. За його словами, країна має якнайшвидше отримати гарантії безпеки для запобігання подальшій агресії. Єрмак також розповів співрозмовникам про концепцію Київського безпекового договору, яку він презентував напередодні з колишнім генсеком НАТО Андерсом Фогом Расмуссеном.

Андрій Єрмак і Валерій Залужний подякували США, Президенту Джозефу Байдену, Конгресу та американському народові за підтримку України в її боротьбі за незалежність, а також свободу всієї Європи.

Читайте також: Тікали в паніці, кидаючи техніку та боєприпаси – британська розвідка про відступ росіян із Харківщини

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.