Іпотека за війну: яку схему вигадали на росії, щоб змусити росіян їхати на війну в Україну – Золкін (Відео)

російські військові

“Час: Online”

На голці міноборони рф сидять тисячі вояків, які взяли іпотеку за рахунок війни

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська та журналіст Володимир Золкін обговорили, які схеми придумали на росії, аби змусити московитів їхати воювати в Україну.

“Там насправді все просто. Вони, коли ідуть служити в армію, вони укладають певні контракти. І їм нараховується іпотечний рахунок. Вони можуть, наприклад, взяти собі квартиру і в принципі вже в неї заїжджати і жити. І держава буде за них цю іпотеку виплачувати. І в принципі вони так всі і роблять. Але є одне “але”, якщо вони достроково розривають контракт, вони мають виплатити і все те, що за них вже виплатили, і все те, що за них ще мали виплатити. Тобто вони потрапляють в абсолютну кабалу”, – розповідає Золкін.

Журналіст зауважує: можна сказати, що життя на цьому для них закінчується, тому що виплатити вони цього ніколи не зможуть. Їхні родини, якщо вони в них є, приречені бомжувати все життя. Тобто вони не можуть злізти з цього гачка. А це такий гачок. І те саме з накопичувальними рахунками.

“Тобто яку б контраверсійну річ зараз не сказав для нашого глядача, але так, багато з них не хочуть сюди їхати і не планують не те, що вбивати чи знущатися, а навіть воювати. Він планує приїхати, десь відсидітися за артилерією, відбути цей термін, рахує кожен день до кінця контракту, щоб відслужити три місяці, на які його сюди відправити, і поїхати у зворотному напрямку. Оце в принципі стандартний портрет російського бійця на сьогодні”, – говорить Золкін.

Дивіться повне інтерв’ю з журналістом Володимиром Золкіним:

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Зауважимо, що “друга армія світу” виявилася таким самим фейком, як і всі новини з російського телевізора. Всього за місяць окупаційні війська втратили в Україні більше особового складу і техніки, ніж за 10 років війни в Афганістані. Втрати ворога перевищують також втрати росіян в обох чеченських війнах. Крім того, втрати росії в особовому складі, танках і літаках перевищують розміри деяких інших армій світу. Відомо, що ЗСУ знищили щонайменше 12 російських генералів на передовій.

Крім того, Генштаб ЗСУ оприлюднив втрати російських окупантів за 203 дні повномасштабної війни – понад 53 тисячі знищених окупантів.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.