У Сенаті США представили законопроєкт про визнання росії “державою-спонсором тероризму”

Сенат США

Повномасштабна війна росії проти України

У липні спікер палати представників від Демократичної партії Ненсі Пелосі заявила, що такий крок вже “давно назрів”

Сенатори Блументаль і Грем представили новий законопроект про визначення росії “державою-спонсором тероризму”. Про це повідомляє “Голос Америки”.

“Сенатори Ричард Блументаль і Ліндсі Грем представили новий законопроект, мета якого – визначити росію “державою-спонсором тероризму”, – мовиться в повідомленні.

“Потреба в цьому заході є більш нагальною, ніж будь-коли раніше”, – зазначив на пресконференції Блюменталь, повідомляє “Укрінформ”.

Грем заявив, що визнання росії спонсором тероризму надішле потужний сигнал підтримки України Києву.

“Своєю чергою Грем заявив, що визнання росії спонсором тероризму надішле потужний сигнал підтримки України Києву, союзникам США, водночас накладаючи на росію суворі покарання і дозволяючи подати на неї позов у судах США за дії в Україні та посилення санкцій”, – мовиться в ЗМІ.

“У липні спікер Палати представників від Демократичної партії Ненсі Пелосі заявила, що такий крок вже “давно назрів”, – зазначили в повідомленні.

Як повідомляв 5.UA, президент США Джо Байден заявив, що росія не має бути визнана державою-спонсором тероризму.

Нагадаємо, 11 серпня сейм Латвії затвердив заяву щодо цілеспрямованих військових атак росії проти мирного населення в Україні, визнавши насильство росії проти цивільних тероризмом, а росію державою-спонсором тероризму.

У травні 2022 року Литва визнала росію терористичною державою.

Крім того, 21 квітня Естонія першою серед країн ЄС визнала звірські дії росії в Україні геноцидом. Того ж дня Латвія теж визнала, що росія здійснює геноцид проти українського народу. Через тиждень, 28 квітня, парламент Канади визнав дії росії геноцидом українців.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.