ППО для України: є домовленості – Зеленський

Україні необхідні системи протиповітряної оборони.

Ми вже маємо домовленості з певними країнами, наші дипломати працюють з іншими. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

“Держава-терорист застосувала проти нас вже понад 3800 різних ракет. Але жодна ракета не наблизить Росію до її мети. Підкорення України не буде. І кожна ракета наближає Росію до більшої міжнародної ізоляції, до більшої економічної деградації та до ще чіткішого історичного засудження”, – наголосив президент.

Він зауважив, що російська армія завдала нового ракетного удару по Кривому Рогу, по Кіровоградщині якраз у час перебування в Україні Президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн. В обох випадках по гідротехнічних спорудах.

“Ми ж у відповідь маємо показати, що на кожен прояв російського терору буде незмінно жорстка й принципова реакція. Тому й потрібен восьмий санкційний пакет ЄС ми про це говорили з пані Урсулою. Потрібне й принципове рішення США щодо держави-терориста, юридичне визнання цього статусу”, – сказав Зеленський.

З початку повномасштабного вторгнення Росія випустила по Україні 3,5 тис. ракет. Ворог веде обстріли з Білорусі, Чорного моря та території РФ.

Лише за три доби, протягом 57 вересня, українські воїни знищили повітряних цілей росіян на понад $157 млн.

Україна обговорює із п’ятьма країнами надання систем протиповітряної оборони. Переговори тривають з США, Німеччиною, Францією, Італією, Ізраїлем.