Порошенко зустрівся із послами “Сімки” та ЄС – про що говорили

П’ятий президент Петро Порошенко зустрівся в Україні із послами країн Групи семи та Європейського Союзу.

Це справжні друзі України і кожна зустріч з ними це перш за все, просування інтересів нашої держави і координація позицій, повідомив Петро Олексійович на власній сторінці у Facebook.

“Сьогодні ми обговорили останній розвиток подій на фронті, контрнаступ Збройних Сил України. Відзначили безперечну професійність та мужність нашої армії, яка діє за високими стандартами НАТО. Не втомлююсь підкреслювати, що чим більше буде зброї, передусім важкої, тим швидше закінчиться війна перемогою України та всього вільного світу”, наголосив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Складові ефективного контрнаступу професійність і мужність ЗСУ” Порошенко

Він додав, що на зустрічі обговорювалися шляхи посилення міжнародних санкцій проти Росії та забезпечення надійних безпекових гарантій для України.

“Наголосив, що гарантією нацбезпеки України є її членство в НАТО”, зазначив п’ятий президент.

Також учасники зустрічі обговорили важливість збереження внутрішньої єдності в Україні, зміцнення стійкості держави та здійснення необхідних реформ.

“Йдеться, зокрема, про забезпечення верховенства права та боротьбу з корупцією, недопущення політизації правоохоронних структур, а також свободу слова і ЗМІ”, написав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рації, пічки та обладнання для ППО: Порошенко і волонтери зробили масштабну закупку для ЗСУ

Петро Олексійович також мав зустріч із новопризначеним послом Королівства Іспанія в Україні Рікардо Лопесом-Арандою Хагу. П’ятий Президент подякував за потужну та незмінну політичну, економічну, фінансову та військову підтримку, яку надає Іспанія Україні для успішної відсічі російської агресії.

“Особлива вдячність іспанському уряду за гуманітарну допомогу та гостинний прихисток для десятків тисяч українських тимчасово переміщених осіб”, зазначив Порошенко.

Додатково із послом були обговорені подальші кроки України на шляху набуття членства в Європейському Союзі та НАТО.

“Високо оцінив конструктивну позицію Мадриду у питанні надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС”, повідомив п’ятий президент.

Сторони також відзначили принципову важливість зміцнення національної єдності політичних сил та громадянського суспільства в Україні для подолання нинішніх складних політичних та безпекових викликів.

Петро Порошенко разом із волонтерами активно допомагає Збройним силам України. Зокрема, на днях п’ятий президент повідомив про передачу новоствореній бригаді ЗСУ необхідного обладнання та пікапу Mitsubishi L200.

Загалом від початку повномасштабної війни структури Порошенка з волонтерами передали у ЗСУ допомоги на майже $46 млн.