Газу немає місяцями: розповіли, як окупанти знущаються з мешканців Херсонщини

В окупованих містах і селах Херсонської області складна гуманітарна ситуація.

У тимчасово захоплених росіянами населених пунктах Херсонщини відсутні хліб, газо- та електропостачання. Про це розповів голова Бериславської районної ради Херсонської області Дмитро Сливченко під час брифінгу 15 вересня, пише Gazeta.ua.

Світло періодично з’являється, але на більшій частині окупованої території воно відсутнє. Газу немає вже три місяці. Зв’язок відсутній ще від початку війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ на півдні міг спровокувати РФ на удар по дамбі Кривого Рогу ISW

“Гривня ще переважає, можна купити товари, які завозяться, а завозяться тільки з Херсона. Частина лікарів ще залишилась, хоча частина вже виїхала. Інше нічого, на жаль, не працює”, сказав Сливченко.

ЗСУ вже звільнили частину громади. До цих сіл вже повертаються люди. Але більша частина району, за його словами, перебуває все ще під російською окупацією.

“Люди починають ремонтувати свої пошкоджені будинки, незважаючи на те, що ще є періодичні обстріли зі сторони окупантів. Але наші люди незламні. Вони вже будують і готуються до зими”, сказав Сивченко.

Збройні сили України звільнили село Киселівка в Херсонській області. Також завдли ударів по окупантах у Новій Каховці, Голій Пристані й інших містах.

Ситуація в деокупованих населених пунктах Херсонщини надважка. У Князівці пошкоджено або зруйновано 100% будинків, у Високопіллі 80%.