Контрнаступ ЗСУ: розвідка відкрила секрет успіху

Контрнаступ української армії спланували завдяки даним воєнної розвідки.

У червні стало очевидним, що наступ на Балаклійському напрямку можливий. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

ГУР викрило плани і наміри росіян.

“Ми розуміли, що рано чи пізно потрібно буде проводити контрнаступальні дії і на Харківському напрямку. Насамперед через загрозу Харкову, яка, до речі, досі зберігається”, сказав представник управління Вадим Скібіцький.

Необхідно було зупинити наступальні темпи Російської Федерації, насамперед на Донецькому напрямку.

Тому було вжито всіх необхідних заходів для недопущення просування російських військ на Донеччині.

За місяць російське командування перекинуло всі війська на південь. Це створило умови для успішних дій української армії на Херсонському і Харківському напрямках і дозволило розвинути цей успіх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ на Харківщині “вполювали” ворожих танків більше, ніж має армія Угорщини

“Ще навесні було зрозуміло, що слабке місце Росії це Балаклія. У червні стало очевидним, що наступ на Балаклійському напрямку можливий. Дії, які ми планували у Херсонській і Запорізькій областях, допомогли розвинути загальні успіхи збройних сил України. Нашою головною метою є деокупація всіх захоплених територій”, сказав Скібіцький.

8 вересня воїни зі спеціального підрозділу Головного управління розвідки Kraken підняли прапор України над містом Балаклія.

Збройні сили України звільнили від російських окупантів 388 населених пунктів на Харківщині.

Українські військові встановили вогневий контроль майже над усією територією тимчасово окупованої Херсонської області.