Google зобов’язали сплатити найбільший штраф в історії ЄС

Компанія Google програла апеляцію в суді Європейського Союзу за звинуваченням у зловживанні домінуючим становищем на ринку операційних систем і мобільних пристроїв.

Підрозділ Alphabet оскаржив попереднє рішення, однак його підтримав другий за силою європейський суд. Компанії доведеться сплатити рекордний штраф, пише Reuters.

“Аби краще відобразити тяжкість і тривалість порушення, загальний суд вважає за доцільне накласти штраф на Google. Водночас його зменшили на п’ять відсотків з 4,343 мільярдів євро до 4,125”, йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штраф чи тюрма: у Швейцарії каратимуть тих, у кого взимку буде тепліше +19°С

Компанія висловила розчарування тим, що суд не скасував рішення повністю.

“Android створив більше можливостей для всіх, а не менше. Він підтримує тисячі успішних компаній у Європі та в усьому світі”, заявили в Google.

Це вже друга судова поразка Google. Минулого року компанії так і не вдалося оскаржити рішення щодо штрафу у розмірі 2,42 млрд.

3 вересня дочірня компанія Google Alphabet розпочала кампанію протидії дезінформації про українських біженців у Польщі, Словаччині й Чехії. У рамках кампанії створили серію 90-секундних відеороликів, які покликані “щепити” людей від шкідливого контенту в соціальних мережах.