ЄС продовжив ще на пів року індивідуальні санкції проти росіян

Євросоюз продовжив індивідуальні санкції проти понад 1200 громадян Російської Федерації за вторгнення в Україну.

Санкції продовжили проти росіян ще на пів року. Про це йдеться на сайті Європейської Ради.

“Рада ухвалила сьогодні (15 вересня. Gazeta.ua) рішення продовжити термін дії обмежувальних заходів щодо осіб, винних у підриві або загрозі територіальній цілісності, суверенітету й незалежності України ще на шість місяців, до 15 березня 2023 року”, ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держдеп пояснив, чому США не визнають РФ спонсоркою тероризму

Запроваджені заходи передбачають обмеження на поїздки фізичних осіб, заморожування активів і заборону на надання коштів або інших економічних ресурсів вказаним фізичним і юридичним особам. Санкції застосовуватимуть, як і раніше, до 1206 фізичних і 108 юридичних осіб РФ.

“Міжнародне гуманітарне право має дотримуватися. Росію, Білорусь і всіх винних у воєнних злочинах притягнуть до відповідальності за свої дії відповідно до міжнародного права. Європейський Союз непохитний у прагненні допомогти Україні здійснити її невіднятне право на самооборону від російської агресії і побудувати мирне, демократичне й успішне майбутнє”, ідеться в тексті заяви.

Ухвалення нових санкцій проти Російської Федерації в деяких країнах Євросоюзу дещо згасає. Запровадження кожного нового пакета даватиметься складніше.

Але є держави, у яких “апетит до санкцій” проти РФ залишається надзвичайно високим. Це балтійські країни, Польща, Словаччина, Чехія та деякі країни західної Європи, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.