У Румунії стартували військові навчання НАТО

У Румунії розпочалися військові навчання НАТО Justice Eagle у навчальному бойовому центрі, розташованому в комуні Смардан на сході країни.

У навчаннях беруть участь солдати з країн-союзниць Альянсу: Франції, Нідерландів, Польщі, Португалії та Сполучених Штатів Америки, пише “Європейська правда” з посиланням на міноборони Румунії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько 5 тис. українських військових уже пройшли підготовку у Великій Британії

“Приблизно 700 румунських солдатів багатонаціональної бригади “Південний Схід” і союзники з Франції, Нідерландів, Польщі, Португалії та Сполучених Штатів Америки з понад 80 одиницями техніки беруть участь з 12 до 23 вересня у спільних навчаннях Justice Eagle 22″, ідеться в повідомленні.

Метою навчань НАТО є збільшення оперативної сумісності та взаємної довіри між союзниками, а також тактичних бойових стрільб.

Віцепрем’єр-міністерку Канади Христя Фріланд розглядають серед кандидатів на посаду генерального секретаря НАТО, пишуть ЗМІ. Зараз Північноатлантичний альянс очолює Єнс Столтенберґ.

Серед інших можливих кандидаток згадують колишню президентка Хорватії Колінду Грабар-Китарович, експрезидентку Литви Далю Ґрібаускайте і колишню президентку Естонії Керсті Кальюлайд.