В Україну хочуть перекинути недоукомплектовані батальйони чеченських найманців – ISW

Військове керівництво Російської Федерації у пошуках можливого підсилення армії покладається на чеченські батальйони.

Вони недоукомплектовані й складаються переважно з найманців з економічно депресивних регіонів Росії, повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW.

“Щоб створити бойову потужність для операцій в Україні, військове керівництво РФ продовжує значною мірою покладатися на нібито чеченські підрозділи. За даними української розвідки, російське керівництво планує передислокувати в Україну чотири чеченські батальйони, які значною мірою недоукомплектовані та складаються переважно з не чеченських найманців”, ідеться у звіті за 14 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог кидає резерви з Харківщини на Запоріжжя

Російські й українські джерела повідомляли про наземні атаки українських військ на півночі, західній частині Херсонської області й на північному заході від Херсона, але не повідомляли про серйозні досягнення.

Аналітики також звернули увагу на обстріл росіянами Кривого Рогу. Імовірно, російські війська обстріляли українську гідротехнічну інфраструктуру в Дніпропетровській області, щоб завадити Збройним силам України перетинати річку Інгулець.

Противник на півдні продовжує зосереджувати зусилля на утриманні тимчасово захоплених районів Херсонської, частини Запорізької та Миколаївської областей.

Для посилення російського угруповання на тимчасово захоплених територіях Херсонської області прибув сформований за національною ознакою підрозділ так званих “кадировців”, чисельністю до 1,3 тис. осіб.