Тому Гарді – 45. Найкращі ролі харизматичної зірки “Венома”

15 вересня британський актор Том Гарді відзначає ювілей. Зірці виповнюється 45 років.

Гарді вважають одним із найзагадковіших зірок Голлівуду. Він обирає незвичайних персонажів і готовий ризикувати заради неоднозначних і харизматичних ролей. Однією з таких називають участь у супергеройській стрічці “Веном”. Зі святкової нагоди Gazeta.ua зібрала яскраві фільми з участю ювіляра.

Про особисте Гарді майже не розповідає. Уперше одружився 1999-го, коли ще був студентом. Але Гарді мав тоді проблеми з алкоголем і наркотиками. Подружжя розлучилося через п’ять років. Після цього актор поїхав на реабілітацію. І відтоді позбувся шкідливих звичок.

2008 року його дівчина на ім’я Рейчел, з якою зустрічався чотири роки, народила акторові сина Луї. Однак це не скріпило союз, і вони розірвали стосунки. А рік по тому Гарді познайомився з майбутньою дружиною, акторкою Шарлоттою Райлі. 2013-го пара одружилася. І через рік на світ з’явився їхній син.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адам Сендлер святкує 56-річчя: культові комедії з королем гумору

Бронсон, 2008

Гарді отримав нагороду британського незалежного кіно в номінації “Найкращий актор” за роль Чарльза Бронсона. Для того, щоб зіграти Бронсона, актора набрав 19 кг для реальнішого образу найзнаменитішого і найжорстокішого в’язня Великої Британії.

Воїн, 2011

Ця стрічка вважається однією з найкращих у фільмографії Гарді. Актор грає колишнього солдата, який повертається додому з війни й робить кар’єру бійця UFC. Але так стає братовим конкурентом, оскільки вони обидва беруть участь у національному змаганні.

Гострі картузи, 2013

У кримінально-драматичному серіалі актор зіграв лідера єврейського злочинного угруповання Алфі Соломонсі. Герой Гарді заснований на історії реального історичного персонажа.

Лок, 2014

Подія стрічки триває всього одну ніч і майже повністю в межах позашляховика. Сюжет зосереджений на емоційній подорожі Айфена Лока, поки він прямує з Лондона до Бірмінгема на народження своєї дитини. Виснажене обличчя Гарді тримає фокус кожну секунду його напруженої 85-хвилинної роботи, передає глибину журби, жалю й сум’яття. Це одна з тих картин, яку не зрозумієш, поки особисто не побачиш.

Легенда, 2015

Гарді зіграв двох братів-близнюків Реджі і Ронні Крей. Вони були культовими фігурами злочинного світу Великої Британії 1960-х і очолювали найвпливовіше бандитське угрупування Іст-Енду. Після цього фільму Гарді отримав нагороду “Найкращий актор”.

2 вересня канадський актор, режисер, продюсер і поет Кіану Рівз святкував день народження. “Сумному генію”, як його прозвали шанувальники, виповнюється 58 років.

З іменем Рівза найчастіше асоціюють лише фільм “Матриця”, в якому зіграв хакера Нео. Але трилогія, яка стала справжнім проривом у кіно, насправді не один кіношедевр актора. Протягом кар’єри Рівз зіграв більш як у 70 фільмах.