Контрнаступ ЗСУ на півдні міг спровокувати РФ на удар по дамбі Кривого Рогу – ISW

Росія могла вдарити по гідротехнічних спорудах у Дніпропетровській області, щоб перешкодити контрнаступу Збройних сил України на півдні.

Таке припущення зробив американський Інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 14 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрахували втрати Росії на Херсонщині за два тижні

Річка Інгулець є важливим географічним об’єктом контрнаступу українських військ уздовж херсонсько-миколаївського адмінкордону, зауважили аналітики.

“Російські сили, ймовірно, націлилися пошкодити українські понтонні мости нижче за течією, особливо у світлі недавніх повідомлень про те, що ЗСУ намагаються розширити свій плацдарм через річку в районі Давидового Броду в рамках контрнаступу на Херсонщині, що триває”, пояснили експерти.

14 вересня окупанти завдали ракетних ударів по Кривому Рогу. Вибухів пролунало щонайменше три. Після них у Кривому Розі частково зник мобільний інтернет.

Росія вдарила по гідротехнічних спорудах, щоб затопити Кривий Ріг. Країна-терорист і далі воює проти мирного населення, відреагував президент Володимир Зеленський.

Попередньо обійшлося без постраждалих, але кілька районів Кривого Рогу залишилися без води. Також місцеві повідомили про підняття рівня води в річці Інгулець. У зв’язку з чим евакуйовано два райони міста.

Збройні сили України за останні два тижні звільнили майже 500 кв. км території в Херсонській області. Українським захисникам вдалося деокупувати низку населених пунктів. Зокрема, Високопілля, Нововознесенське, Білогірку, Сухий Ставок і Миролюбівку.

Українські військові встановили вогневий контроль майже над усією територією тимчасово окупованої Херсонської області.