Золкін розповів про полонених жінок: “рашисти не поспішають їх віддавати, їх готують для картинки агітпропу” (Відео)

Жінки-військовослужбовиці

“Час: Online”

росіяни намагаються схилити наших жінок-військових у полоні до запису пропагандистських роликів

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська та журналіст Володимир Золкін обговорили, чи багато військовослужбовиць у полоні рашистів і як з ними поводяться.

За словами журналіста, рашисти не поспішають їх віддавати.

“Про їхню долю я більше знаю зі слів правозахисників, які працюють в місцях ізоляції в росії. Мені відомо, що росіяни намагаються схилити наших жінок-військових до запису якихось роликів, до прийняття російсьокого громадянства, щоб потім їх водити по свої ефірах і показувати, що нібито все було неправильно в Україні, щоб вони розповідали про якихось там нацистів і фашистів тощо. Ці російські наративи ви і без мене знаєте. От приблизно такий психологічний тиск намагаються чинити щодо наших людей”, – говорить Золкін.

І додає: “Це стосується не тільки дівчат, які проходили службу саме в ЗСУ, таких дуже небагато насправді. Це стосується і цивільних, і чоловіків, і дітей, яких виводили через так звані гуманітарні коридори. І яких також помістили у місця ізоляції і з якими також проводиться ця робота”.

росіяни намагаються їх використати для пропаганди, але не дуже у них не виходить, каже Золкін.

“Тобто все, що хочуть робити рашисти, це використовувати їх для піару, для підтвердження нібито правильності своїх дій, що їм абсолютно не вдається, як ми бачимо за ці пів року. Все, що вони змогли, це склепаи 2-4 ролики, в які ніхто не вірить. І в принципі, вони більше нічого не змогли зробити”, – підсумовує журналіст.

Дивіться повне інтерв’ю з журналістом Володимиром Золкіним:

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Зауважимо, що “друга армія світу” виявилася таким самим фейком, як і всі новини з російського телевізора. Всього за місяць окупаційні війська втратили в Україні більше особового складу і техніки, ніж за 10 років війни в Афганістані. Втрати ворога перевищують також втрати росіян в обох чеченських війнах. Крім того, втрати росії в особовому складі, танках і літаках перевищують розміри деяких інших армій світу. Відомо, що ЗСУ знищили щонайменше 12 російських генералів на передовій.

Крім того, Генштаб ЗСУ оприлюднив втрати російських окупантів за 202 дні повномасштабної війни – понад 53 тисячі знищених окупантів.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.