Росіяни вгатили по мирних жителях Херсона, щоб звинуватити Україну

Обстріл Таврійського мікрорайону в Херсоні з можливими жертвами серед мирних жителів є черговою кривавою провокацією Росії.

Постраждав мирний квартал міста ввечері 14 вересня. У той період ЗСУ не працювали по цьому мікрорайону, повідомив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині окупанти погрожують родичам вчителів

“Про провокацію свідчать і аналіз місця події, і швидкість, з якою їхні пропагандисти прибули на місце трагедії. Тварюки. Відповісте й за це також!”, написав Соболевський у Telegram.

Відразу після обстрілу російські пропагандисти повідомили, що ЗСУ вдарили по мікрорайону з HIMARS. Кажуть про чотирьох загиблих, зокрема двох дітей.

Тим часом у місцевих Telegram-каналах пишуть, що сліди від удару геть не схожі на наслідки застосування HIMARS. Імовірно, це був мінометний обстріл. Свідки розповідають, що прилетіло з тимчасово захопленої росіянами території.

Збройні сили України звільнили село Киселівка в Херсонській області. Також завдли ударів по окупантах у Новій Каховці, Голій Пристані й інших містах.

Ситуація в деокупованих населених пунктах Херсонщини надважка. У Князівці пошкоджено або зруйновано 100% будинків, у Високопіллі 80%.