Мозок чоловіків після народження дитини змінюється – сенсаційне відкриття вчених

Давно відомо, що коли жінка стає матір’ю, структура її мозку змінюється.

Іспанські вчені з’ясували, що те ж саме стосується чоловіків. Вони також переживають зміни, хоча й невеликі, повідомляє НВ.

Науковці дослідили мозок 40 чоловіків, які готувались стати батьками. Вони проводили дослідження протягом вагітності та через кілька місяців після народження дитини. Як контрольну групу використали 17 бездітних чоловіків.

МРТ показало, що у молодих батьків суттєво покращується зорова пам’ять за рахунок адаптації відповідних ділянок мозку. При цьому вчені відзначали велику пластичність кори головного мозку, яка відповідає за соціальну адаптацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти “фанатіють” від іграшки, яка наводить жах на батьків: що відомо про Хагі Вагі

Дослідники також виявили, що в середньому новоспечені батьки втрачали 1−2% обсягу кори головного мозку після народження першої дитини.

Але насправді продуктивність багатьох процесів у головному мозку лише збільшилася. Це зайвий доказ існування нейропластичності як однієї з властивостей людського мозку.

Цікаво, що зміни у чоловічому організмі, на відміну від жіночого, були запущені не фізіологічними процесами, а самим фактом вагітності партнерки.

Вчені кажуть, що в майбутньому хочуть краще вивчити соціальні важелі впливу на структуру головного мозку, ефективність його роботи та фізіологічні характеристики. Це дозволить дізнатися, за якими законами розвивається наша нервова система, і навіть краще вивчити адаптивні процеси організму.

Ходунки, пустушка, м’які іграшки у ліжку це предмети, які часто купують для немовлят. Однак вони не корисні, і навіть шкідливі для дитини, наголосило Міністерство охорони здоров’я.

Відлучати дитину від грудей “потрібно лагідно і поступово”, бо вона такий же повноцінний учасник процесу, як і мати, розповіла Gazeta.ua блогерка і мати трьох дітей Роза Туманова. Вона поділилася власним досвідом про переваги і труднощі грудного вигодовування, а також про старі стереотипи щодо нього, які насправді виявляються помилковими.