Людям з інвалідністю видаватимуть обігрівачі

Людей з інвалідністю забезпечуватимуть необхідним для обігріву помешкання взимку. Проєкт “Тепло” запустила громадська організація “Файт фо райт”. Планують допомогти 5 тис. сімей.

 Через активні бойові дії пошкоджено значну частину газопроводів, припинили працювати газорозподільні станції, які опалювали будинки взимку, каже координаторка проєктів “Файт фо райт” Ірина Виртосу, 37 років. Середня зимова температура становить 5 градусів морозу. Для майже 3 мільйонів українців з інвалідністю вижити за таких умов під час російської війни буде складно. Тому наша команда планує закупити радіатори опалення, термобілизну, електроковдри й електроплитки, грілки, термоси, а також фільтри для води.

Найперше допомагатимуть людям зі складними видами інвалідності, які живуть у селах без газопостачання, самотнім людям з інвалідністю та особам старшого віку з прифронтових територій. Особливу увагу приділятимуть українцям з інвалідністю, які мають труднощі з самообслуговуванням, без стабільного доходу та послуг підтримки від держави, сім’ям із дітьми-інвалідами. Охочі можуть підтримати проєкт фінансово на сайті організації.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”