Загарбники пригнічені. Їм погрожують командири

Командування підрозділів окупантів погрожує відправити їх на позиції переднього краю без зброї, щоб змусити воювати проти України.

До 50 примусово мобілізованих із Горлівки написали рапорти про відмову від подальшої участі у бойових діях, повідомляє Генштаб у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль вперше визнав свою поразку у війні ISW

“У результаті успішних дій Сил оборони та знищення великої кількості живої сили противника морально-психологічний стан окупантів вкрай низький”, йдеться у повідомленні.

Для збереження окремих зразків техніки окупанти перевозять системи протиповітряної оборони вглиб тимчасово захоплених територій та вглиб РФ.

У ніч з 11 на 12 вересня у Луганській області, були помічені колони з комплексами С-300 та “Бук”. Їхали з Лутугиного до російсько-українського кордону.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українські військові вже звільнили майже 8 тис. кв. км нашої території від російських окупантів. На звільнених територіях затримують колаборантів та видають пенсії за п’ять місяців.

Через наступ ЗСУ в Харківській області окупанти тікають вглиб тимчасово захоплених територій. Частина з них намагається перейти кордон з Росією і виїхати у Бєлгородську область, повідомляв український Генштаб.

Втеча окупантів супроводжується масовим мародерством. Росіяни завантажують на машини відібрані в українців генератори, телефони, комп’ютери. Зафіксовано непоодинокі випадки грабунків шкіл.

Міноборони Росії підтвердило, що виводить свої війська з Ізюмського напрямку. Мовляв, це “перегрупування”, покликане підсилити Донецький напрямок. Американські аналітики наголосили, що ця заява є брехнею і може нашкодити Кремлю.

За даними британської розвідки, під Харковом ЗСУ розгромили престижні сили РФ, яких Москва готували до можливої війни з НАТО.