Данілов відповів, чому українців не попередили про війну

Українська влада готувалася до повномасштабної війни з Росією, а населення оберігала від масової паніки.

Про це в інтерв’ю Wirtualna Polska заявив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов. У нього запитали, чому українські політики заспокоювали громадськість на тлі неодноразових попереджень американської розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов нагадав Медведєву про “саддамівський бункер”

“Чому українці прямо не почули, що почнеться повномасштабна війна? Вам не здається, що тоді б вдалося уникнути багатьох жертв?” запитали журналісти.

Данілов відповів, що Україна готувалася до війни, однак важливо було уникнути паніки населення.

“Якби ми не готувалися до війни, ми б сьогодні не сиділи в цьому кабінеті, а російські танки були б у Варшаві, Празі чи Вільнюсі. Ми захищаємо не тільки свою землю, а й всю Європу. Це достатній доказ того, що підготовка до війни велася. Інша справа, що ми не могли допустити паніки”, зазначив секретар РНБО.

Він наголосив, що першим завданням росіян була дестабілізація суспільства.

“Якби спалахнула масова паніка, ніхто б не впорався з нею. На совісті Путіна всі жертви серед мирного населення, і ніхто не поспішає притягувати його до відповідальності”, додав Данілов.

Українські військові встановили вогневий контроль майже над усією територією тимчасово окупованої Херсонської області.

Але про перемоги говорити рано. Про це під час брифінгу 14 вересня повідомила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.