ЗСУ взяли всю територію Херсонської області під вогневий контроль

Українські військові встановили вогневий контроль майже над усією територією тимчасово окупованої Херсонської області.

Але про перемоги говорити рано. Про це під час брифінгу 14 вересня повідомила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва на Півдні: ЗСУ збили вертоліт та знищили понад 120 росіян

“Майже над усією територією Херсонської області тримається наш вогневий контроль. Ми продовжуємо нашу бойову роботу, але про перемоги говорити поки що рано. Потрібно закріпитися у звільнених населених пунктах”, заявила вона.

Особливості воєнної операції ЗСУ на півдні пов’язані з ландшафтом регіону. Там дуже багато річок, каналів і відкрита степова місцевість.

“Тому тут немає інформаційної відкритості. Оскільки це дуже небезпечно для наших підрозділів і населення через загрозу обстрілів з боку ворога. Дуже багато територій заміновано. Ми не можемо оголошувати всі наші успіхи, але ми просуваємося і тіснимо росіян це дуже їх деморалізує”, додала Гуменюк.

Моральний стан окупантів також підірвано успіхами ЗСУ при наступі в Харківській області.

За даними західних аналітиків, у Херсоні спостерігається посилення оборони росіянами на тлі наближення українських сил. Але після поразок на Харківщині росіяни перебувають у розпачі, їхній моральний дух пригнічений.

У Херсонській області за час наступу ЗСУ звільнили майже 500 кв. км, включаючи десятки населених пунктів.