Вірменія звинуватила Азербайджан у нових обстрілах: у Баку відповіли

Вранці в середу, 14 вересня, Вірменія заявила про нові обстріли з боку Азербайджану.

Накрили вогнем нібито з артилерії та мінометів, а також застосували ударні безпілотники. Про це заявили у міністерстві оборони Вірменії.

“Незважаючи на відсутність значних інцидентів на інших напрямках противник, починаючи з 8 ранку, відновив наступ із застосуванням артилерії, мінометів та великокаліберної вогнепальної зброї”, йдеться в повідомленні.

В Азербайджані відповіли та заявили, що режим припинення вогню порушили самі військові Вірменії. У міноборони країни уточнили, що їхні солдати зазнали артилерійських обстрілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС відреагували на зіткнення між Азербайджаном і Вірменією

Також повідомили, що Організація договору про колективну безпеку (ОДКБ) вирішила направити до Вірменії місію на чолі з генсеком Станіславом Засем, щоб оцінити ситуацію на вірмено-азербайджанському кордоні. Про це повідомили російські пропагандистські ЗМІ з посиланням на прессекретаря ОДКБ Володимира Зайнетдінова.

До того ж, погодили створення робочої групи для відстеження ситуації на вірмено-азербайджанському кордоні. До неї увійдуть співробітники секретаріату та військовослужбовці Об’єднаного штабу.

Конфлікт між Вірменією та Азербайджаном з новою силою розгорівся в ніч на 13 вересня. На багатьох ділянках кордону двох держав відбулися запеклі бої із застосуванням БПЛА і артилерії, є жертви та поранені.

Рада безпеки Вірменії прийняла рішення звернутися до Росії по допомогу у зв’язку із загостренням на кордоні з Азербайджаном.