У США розповіли, коли стануть можливими переговори між Україною та Росією

Переговори між Україною та Росією стануть можливими, коли “хоч хтось з’явиться з іншого боку столу”.

Успішний наступ Збройних сил України працює саме на такий результат. Про це заявив речник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Нед Прайс на брифінгу 13 вересня.

Він наголосив, що кожен день ефективного контрнаступу ЗСУ, кожен звільнений чи захищений дюйм території посилюють позицію України на майбутніх переговорах з Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Я розумію, чим це закінчиться” Зеленський про домовленності з Кремлем

Прайс переконаний, що є прямий зв’язок між тим, що відбувається на полі бою, і тим, що відбуватиметься на майбутніх переговорах.

За словами Прайса, завдання США зараз полягає в тому, щоб продовжувати надавати допомогу Україні в галузі безпеки. Адже необхідно, щоб Україна перебувала у максимально вигідному становищі, коли дійде до переговорного процесу.

На тлі контрнаступу ЗСУ в Харківській області на початку вересня російські чиновники вийшли на український уряд з проханням про негайні переговори. Однак Україна відмовилася від переговорів, оскільки будь-яка дипломатія можлива тільки після повної деокупації українських територій, розповіла віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Минулого тижня Росія заявила, що не проти переговорів із Україною.

Після перемоги України у війні Росія змушена буде капітулювати. Підписувати такий акт може не диктатор Володимир Путін, а його наступник, сказав міністр оборони Олексій Резніков.