У Запоріжжі затримали російську агентку з прізвиськом “007”

​​Служба безпеки України затримала у Запоріжжі агентку Федеральної служби безпеки з прізвиськом “007”, який їй дав російський куратор.

Жінка прибула у місто нібито волонтерити. Насправді ж виконувала завдання ворога щодо виявлення дислокації підрозділів Збройних сил України, повідомила пресслужба СБУ 14 вересня.

Зрадниця мешканку тимчасово окупованого Пологівського району Запорізької області. Її завербували спецслужби РФ ще на початку повномасштабного вторгнення, за даними СБУ.

“Від свого російського куратора вона отримала інструктаж з ведення розвідувально-підривної діяльності на території регіону. Для маскування своїх злочинних дій поплічниця агресорів представлялась місцевою волонтеркою”, йдеться в повідомленні.

На окупованій території зрадниця збирала дані про учасників партизанського руху на півдні для їх подальшого виявлення. Для збору інформації використовувала свої зв’язки.

Також жінка отримала завдання налагоджувати контакти з українськими захисниками, щоб встановити місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ. Для цього вона виїхала з Пологівського району до Запоріжжя.

“Отримані координати, а також дані про кількість особового складу і техніки Сил оборони вона планувала передавати окупантам через спеціально створений анонімний Тelegram-канал. Однак співробітники СБУ своєчасно викрили і нейтралізували зловмисницю”, додали в СБУ.

Жінці повідомили про підозру у державній зраді та обрали запобіжний захід тримання під вартою.

Доповнюється…