Стало відомо, хто частіше стикається з довготривалими наслідками коронавірусу

Близько 145 млн осіб по всьому світу за перші два роки пандемії Covid-19 пережили довгострокові наслідки хвороби.

Люди відчували втому разом із болями в тілі та перепадами настрою, когнітивні проблеми та задишку, повідомили у Всесвітній організації охорони здоров’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: COVID-19 росте, за тиждень госпіталізували понад 4 тис. людей

Більшість хворих повністю одужують, у 10-20% розвиваються різні середньострокові і довгострокові симптоми. Симптоми можуть зникати та виникати знову. Багато хто роками живе з такими симптомами.

У жінок хвороба протікає тривало вдвічі частіше, ніж у чоловіків. Ймовірно, постковідний синдром розвивається у кожної третьої жінки і кожного п’ятого чоловіка.

“Мільйони людей у нашому регіоні, Європі та Центральній Азії страждають від болісних симптомів протягом багатьох місяців після первинного зараження Covid-19”, йдеться у доповіді директора Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганса Клюге.

Осіння хвиля захворюваності на Covid-19 в Україні досягне піку в жовтні, заявила Всесвітня організація охорони здоров’я.

Третій рік поспіль у вересні відбувається підвищення рівня коронавірусної захворюваності. Спадати він почне e березні-квітні, можливо, і на початку травня.