Верещук розповіла про пастку для українців, яку готують окупанти

Заклики російських окупантів до українців повертатися на захоплені території – це пастка.

У цьому впевнена міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. За її словами, росіянам потрібні “картинки” для їхнього фарсу”, проте це дуже небезпечно, попередила вона в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенцям спростять схему отримання допомоги як вона працюватиме

“Окупанти закликають українців, які вже евакуювалися з ТОТ Харківської, Донецької, Запорізької, Херсонської областей, якнайшвидше повертатись додому, повідомляє Генштаб ЗСУ. Кінцевим терміном вказують 1 жовтня. Ворог готується до так званих референдумів і намагається створити видимість великої “явки” народу”, – впевнена вона.

За її словами, людей залякують, шантажують тим, що конфіскують їхнє майно та нерухомість, які залишилися на тимчасово окупованих територіях.

“Варто пам’ятати, що це провокація. Разом з тим повернення на ТОТ це небезпека для життя та великий ризик вже не виїхати звідти. Не вірте закликам і погрозам окупантів. Це пастка. Дочекайтесь деокупації це вже недовго. Не наражайте на небезпеку себе й рідних!”, – наголосила Верещук.

На тимчасово окупованій території російські окупанти не зможуть провести ніякі псевдореферендуми.

У них там немає підтримки, сказала міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону.