Військовий льотчик розповів, коли і як нарешті вдарять по Кримському мосту

Керченський міст

Повномасштабна війна росії проти України

Експерт вважає, що міст буде знищено практично одразу

Військовий експерт, полковник Збройних Сил України в запасі і військовий льотчик-інструктор Роман Світан поділився своїми думками щодо того, яка доля чекає на окупований Крим найближчим часом. Про це він розповів в одному зі своїх інтерв’ю, передає УНІАН.

За словами військового, вже зовсім скоро у Криму з’явиться багато “бавовни”. Зараз українські ракети б’ють по Саках, а незабаром будуть вибухи на складах в Джанкої.

Світан впевнений, що зараз в ЗСУ приймаються рішення про завдавання ударів. І вже скоро Україна, ймовірно, зможе бити по Криму з тактичного ракетного комплексу ATACMS.

“Найближчим часом будуть завдані удари по інших частинах нашого українського Криму… На “Рамштайні” нам, швидше за все все-таки передадуть ATACMS. Вони, може, у нас вже і є, просто ми їх не використовуємо. Нам або їх передадуть, або дозволять їх використовувати. Я думаю, і ATACMS також підключаться до роботи по Криму, по знищенню військової інфраструктури. Я думаю, першим будуть застосування по Кримському мосту, по з’їзду в бік Керчі”, – заявив військовий експерт.

На думку Світана, у Кримського мосту прольоти приблизно однакові по завантаженості і закладці, як у Антонівського мосту. По мосту в Херсоні б’є або артилерія, або HIMARS. А у ATACMS бойова частина значно більша сильніша за вибуховою потужністю. І “прихід” такої ракети буде явно помітний. Вистачить 10 ракет, щоб знести проліт і знищити з’їзд, вважає експерт.

“Це не ракета М-31… Це різні ракети, з різними бойовими частинами…”, – додав Світан і зазначив, що після ударів з ATACMS міст буде знищений практично відразу.

Нагадаємо, напередодні в ЗСУ підтвердили, що “бавовна” на російських військових базах у Криму була роботою українських військових.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що у 2023 році Україна може почати операцію з повернення Криму військовим шляхом.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.