Всюдихідні багі для військових почали виготовляти в Черкасах – у чому їхні переваги (Відео)

Багі для військових

Повномасштабна війна росії проти України

Уже є замовлення від військових на 26 багі. Тепер волонтери шукають кошти на їх виробництво

З легкістю долає всі перешкоди, буквально вискакує на пагорби – аж земля летить з-під коліс. Цей незвичний транспорт для військових – черкаського виробництва.

У цьому цеху народжується дітище черкаських конструкторів, всюдихід багі. На такий необхідний для військових транспорт переробляють жигуль дев’ятку.

На 3д-моделі показує автівку Ігор. Він – інженер-конструктор. Каже, від оригінальної автівки залишаються тільки ходова та двигун. Решту деталей докуповують або виготовляють самі.

“Ця машина використовується для перевезення військових і вантажу. Якщо будуть запроси додаткові – можемо встановити якісь турелі для кулеметника, наприклад”, – запевняє інженер-конструктор Ігор Долматов.

Першу багі зробили для товариша, який пішов на фронт, каже власник цеху Василь. До цього тут виготовляли сільськогосподарську техніку.

“Зараз беремо нове приміщення, переїжджаємо туди з робітниками і там повністю налагодимо виробництво БАГІ. Тобто, щоб ми могли випускати хоча б одну у два дні”, – каже власник підприємства Василь Савісько.

Черкаські волонтери відразу зв’язалися з підприємством Василя. Багі на базі доступних та дешевих автівок – справжня знахідка, адже не дорогий у виготовленні та ремонті. Собівартість – від 3 до 4 тисяч доларів.

“Перевага в цьому, що вона легка, маневрова, дуже швидка, ну і відповідно її можна використовувати за будь-яким призначенням”, – пояснює волонтер Олександр.

Автівок на фронт треба багато, розповідають волонтери. Вони безцінні під час виконання бойових завдань, а завозити позашляховики з-за кордону – у кілька разів дорожче. Тож нині збирають замовлення на маневрені багі.

“Спільнокошт! Звичайно, що будемо просити допомоги в людей. Плюс, на цей час вже є домовленість з нашою партнерською спільнотою волонтерів з Канади, які готові половину вартості БАГІ брати на себе, це теж такий спільний проєкт”, – наголошує волонтер В’ячеслав Скічко.

Уже є замовлення від військових на 26 багі. Тепер волонтери шукають кошти на їх виробництво.

Яна Лимаренко, Олександр Лісовий, Черкаси, “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Зауважимо, що “друга армія світу” виявилася таким самим фейком, як і всі новини з російського телевізора. Всього за місяць окупаційні війська втратили в Україні більше особового складу і техніки, ніж за 10 років війни в Афганістані. Втрати ворога перевищують також втрати росіян в обох чеченських війнах. Крім того, втрати росії в особовому складі, танках і літаках перевищують розміри деяких інших армій світу. Відомо, що ЗСУ знищили щонайменше 12 російських генералів на передовій.

Крім того, Генштаб ЗСУ оприлюднив втрати російських окупантів за 196 днів повномасштабної війни – понад 50 тисяч знищених окупантів.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.