Росіяни вивозять людей з Мелітополя до Москви для довічного ув’язнення – Федоров

Відомі випадки, коли жителів тимчасово захопленого Мелітополя Запорізької області вивозять до Москви. Там їх “засуджують” до довічного ув’язнення.

Загалом з початку окупації в місті російські військові затримали понад 500 людей, розповів у коментарі Радіо Свобода міський голова Іван Федоров.

За його словами, нині в полоні окупантів перебуває понад 70 мелітопольців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мелітополі майже немає прихильників окупації Федоров

“Вони перебувають у різних містах. Хтось риє окопи біля Пологів, хтось сидить в комендатурі Мелітополя, а хтось невідомо де. Також є такі події, коли наших мелітопольців перевозять до Москви, у Лефортово, у СІЗО. Щоб виносити їм вироки довічного ув’язнення”, стверджує Федоров.

Він підкреслив, що особливого тиску в Мелітополі зазнають освітяни, які відмовляються співпрацювати із загарбниками.

Російські окупанти в тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області почали облаштовувати військові бази в школах, розміщуючи там солдатів і складаючи боєприпаси. Щонайменше п’ять шкіл у центрі міста стали імпровізованими військовими сховищами.

На початку вересня у тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області мирні мешканці залишилися без допомоги через російських окупантів. Росіяни знову не пропустили вантажівки з гумдопомогою і не дозволили надати необхідний мешканцям області вантаж.