Російські спецслужби створили фейковий “Фонд Зеленського” – хочуть дурити європейців

Російські спецслужби хочуть започаткувати шахрайський проєкт для дискредитації президента України Володимира Зеленського.

Так, для німецької аудиторії анонсували запуск із 30 вересня сайту “Фонд Зеленського”. Це інформаційна акція спецслужб РФ з дискредитації українського президента в Європі, повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google починає боротися з фейками РФ про українських біженців

“Наголошуємо, що цей сайт не є офіційним та не має жодного стосунку до України. Він є шахрайським, який створений для російського інформаційного впливу на європейський медіапростір”, зазначають в ГУР.

Російськими спецслужбами також було створено базу лідерів думок та блогерів для поширення матеріалів так званого “Фонду Зеленського”.

“Будь-яка співпраця та поширення інформації про так званий “Фонд Зеленського” вважатиметься співпрацею із російськими спецслужбами”, застерігає ГУР.

Українців та міжнародну спільноту закликають не довіряти російським фейкам та отримувати інформацію щодо України лише з офіційних джерел.

Інформаційні операції Росії з початку повномасштабного вторгнення в Україну виявилися незграбними. Вони легко ставляться під сумнів оприлюдненням даних розвідки. У кіберпросторі Росія нині зазнає поразки, пише у своїй статті для The Economist глава британської розвідувальної служби Джеремі Флемінг.

Служба безпеки України знешкодила потужну ботоферму, яку використовували для дискредитації керівництва держави та розхитування суспільно-політичної ситуації. Зловмисники масово поширювали через інтернет дезінформацію.