Німецький уряд виділить €65 млрд, щоби допомогти громадянам на тлі енергетичної кризи (Відео)

Прапор Німеччини

Соцвиплати малозабезпеченим та безробітним збільшать до 500 євро на місяць

65 мільярдів євро – стільки уряд Німеччини виділить на те, щоб допомогти громадянам на тлі енергетичної кризи. Фінансовий пакет погодила керівна коаліція, передає “5 канал”.

Влада хоче запобігти зростанню цін на електрику та обмежити розмір тарифів за користування енергомережами. Окрім цього, передбачені соціальні виплати. Студентам гарантують одноразовий платіж у 200 євро, а пенсіонерам – 300 євро для того, щоб покрити плату за електроенергію. Від січня наступного року збільшать допомогу на першу і другу дитину. Максимальний розмір такої допомоги зросте до 250 євро на місяць. Соцвиплати малозабезпеченим та безробітним збільшать до 500 євро на місяць. Наступного року уряд Німеччини також не оподатковуватиме пенсійні внески.

“Німеччина єднається у цей складний час. Ми подолаємо цей шлях разом як країна. Ми ухвалили всі потрібні рішення, щоб гарантувати безпеку енергетичних поставок попри те, що росія кидає нам виклик. Ми також зробили всі кроки, щоб упевнитися, що ми йдемо пліч-о-пліч і жоден громадянин не залишився сам на сам із проблемою. путінська росія порушила контракти і не виконує їх уже тривалий час. Те, що колись було доречним у “холодній війні”, вже не працює. росія більше не надійний енергетичний партнер. Це нова реальність”, – наголосив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Читайте також: Берлін передасть ЗСУ системи ППО IRIS-T вже найближчим часом – МЗС Німеччини

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.