Миколаїв вночі здригнувся від потужної атаки московитів: зафіксовано багато руйнувань – сюжет (Відео)

Обстріли Миколаєва

Повномасштабна війна росії проти України

Через нічний обстріл значно пошкоджена одна з міських поліклінік

Цієї ночі у Миколаєві було гучно. Перші вибухи пролунали близько третьої. Всього містяни нарахували з десяток прильотів. Тепер рахують пошкодження і збитки.

“Сьогодні о 3:30 зателефонувала сусідка, казала, що вікна побиті, вікна відчинено. Ось стекло, от тут дірки, все стекло впало, це все розвалилося, тут повисипало. Це я трошки укріпив тут”, – каже житель Миколаєва Микола.

Через нічний обстріл значно пошкоджена одна з міських поліклінік. Вибуховою хвилею вибило всі вікна, всередині впала стеля та повилітали двері в кабінетах. На прибирання у вихідний день вийшов чи не весь медперсонал.

“Тут епіцентр був, там тільки педіатричний. Це кабінет масажу, далі кабінет для щеплення. Практично всі кабінети у такому стані. Разрушена техніка, стіни, меблі, стелі обвалилися, ось такий стан”, – наголосила заступниця директора Центру первинної медико-санітарної допомоги Світлана.

Фахівці управління з питань надзвичайних ситуацій обстежують будівлю.

“Ми видаляємо всі конструкції, які загрожують руйнуванням, щоб попередити травмування мешканців міста. Буде працювати комісія, яка встановить ступінь пошкоджень. Зараз видається матеріальний резерв на обидва лікарняні заклади та освітянський з метою захисту від потрапляння випадання скла та всієї конструкції”, – повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Миколаївської міської ради Олександр Герасименя.

Від ранку комунальники прибирали уламки та скло. Енергетики лагодили мережі.

“Комунальники відпрацьовують у двох напрямках – це розчищення місць прильотів та окремо відпрацьовується житловий фонд. Постраждали люди – повибивало вікна, знесло дахи. Ми видаємо плівку, ОСБ і допомагаємо, хто не може зробити сам”, – запевнив директор житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради Дмитро Бездольний.

Одна з ракет лягла прямісінько на проїжджу частину. У дорожньому полотні утворилася вирва завглибшки 5 метрів.

“Ми не припиняємо прибирання наслідків бомбардування після недружніх прильотів мокшанських болот. Зранку дві бригади працюють, аби розчистити шлях на основних магістралях міста”, – підсумував в.о. головного інженера КП “ЕЛУ Автодоріг” Денис Барашковський.

Загалом у місті обстріляли низку лікарняних закладів, дві школи, готель та музей. Загиблих та травмованих внаслідок нічної ракетної атаки не має.

Наталія Приходько, Миколаїв, “5 канал”

Читайте також: Через обстріл рашистів в місті Зеленодольськ постраждало 9 людей: серед них 10-річний хлопчик

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.